Doorgaan naar inhoud

Saffloer dragerolie

£4.74 Inc Vat   
£3.95 Ex Vat

Laat het me weten als het weer op voorraad is

Saffloer dragerolie

Botanische naam: Carthamus tinctorius
Extractie methode: Koud gedrukt
Verwerkingstype:verfijnd
Verkregen van:zaden
Land van herkomst:  Italië, Spanje, Frankrijk, Zuid-Amerika of de VS


Beschrijving: Saffloerolie bestaat voornamelijk uit de triglyceriden van linolzuur. Saffloer is een van de topkeuzes onder fabrikanten voor cosmetica die een hydraterende olie nodig hebben en is als zodanig de basis van veel cosmetische formuleringen. Het is ook erg populair in massagemengsels, omdat het gemakkelijk wordt opgenomen en van vellen kan worden gewassen zonder zware vlekken.


Kleur: Lichtgeel tot geel

Aromatische beschrijving: Saffloerolie is reukloos. 

Gemeenschappelijk gebruik: Zwaar gebruikt bij de productie van zeep, shampoo, massageproducten en huidcrèmes. Het wordt vaak gebruikt in babyproducten omdat het zacht is voor geïrriteerde, baby- of gevoelige huid.

Consistentie: Kleverige vloeistof

Absorptie: Saffloer wordt gemakkelijk opgenomen.
Houdbaarheid:Gebruikers kunnen een houdbaarheid van 24 maanden verwachten met de juiste opslagomstandigheden (koel, niet in direct zonlicht). Koeling na opening wordt aanbevolen.

 

Belangrijke notitie:De verstrekte informatie is alleen voor educatieve doeleinden.

Specificatie Documenten

Customer Reviews

Based on 2 reviews Write a review