Doorgaan naar inhoud

Castor organische dragerolie

£3.95 Inc Vat   
£3.29 Ex Vat

Laat het me weten als het weer op voorraad is

Castor organische dragerolie

Botanische naam: Ricinus communis
Extractie methode: Koud gedrukt
Verwerkingstype:gefilterd
Verkregen van:Zaad
Land van herkomst: Indië

Beschrijving: Ricinusolie is een van de weinige oliën die als emulgator kunnen worden gebruikt. Het fungeert ook als een beschermende barrière op uw huid die beschermt tegen barre omgevingscondities. Omdat dit zo'n dikke, plakkerige consistentie heeft, wordt het als een klein percentage toegevoegd aan andere oliën voor gebruik in massage.

Kleur: Heldere tot lichtgele viskeuze vloeistof
Aromatische beschrijving: Castor heeft zeer weinig geurkenmerken van de meeste drageroliën
Gemeenschappelijk gebruik: Kan worden gebruikt in een parfum op oliebasis als een neutraal fixeermiddel. Het wordt ook gebruikt in massageblends, reinigings- en peelingproducten, zalven en crèmes voor behandelingen van de droge huid, psoriasis en eczeem. Het is een veelgebruikt ingrediënt in cosmetica zoals lippenstiften. Ook gebruikt in make-up remover producten, haarpakketten, haaroliën en in koud verwerkte zeep.

Consistentie: Dikke, plakkerige vloeistof
Absorptie: Zeer langzaam opgenomen in de huid
Houdbaarheid:Gebruikers kunnen een houdbaarheid van 24-48 maanden verwachten met de juiste opslagomstandigheden (koel, niet in direct zonlicht). Koeling na opening wordt aanbevolen.

 

Belangrijke notitie: De verstrekte informatie is alleen voor educatieve doeleinden.

Specificatie Documenten

Customer Reviews

Based on 1 review Write a review